15 martie 2012

Dincolo de bloguri, vorbeste viata!


O campanie Most Wanted Blog, seria de interviuri "Dincolo de bloguri vorbeste viata" gazduita de Alice in WonderNet a avut astazi un invitat din Covasna. Ati ghicit! Pe mine!
Iata mai jos interviul:

Bună seara, Florentina! Bine ai venit în WonderNet și îți mulțumesc pentru că ai acceptat să îmi răspunzi la interviu!


Bună seara, Alice! Bine te-am găsit!

Să începem deci... Care a fost ideea de la care a luat naștere blogul Handmade in Covasna? Și când a fost înființat?

În primul rând, vreau să-ți mulțumesc pentru invitație. Am urmărit interviurile de până acum, interviuri cu persoane deosebite, și mă onorează alăturarea de acestea!

Blogul meu a împlinit luna aceasta 2 anișori. A apărut initial din dorința "de a mă lăuda" cu obiectele create de mine, de a cunoaște și alte persoane cu aceleași preocupări. Cu timpul, am început să vorbesc și despre alte pasiuni ale mele.

La Mulți Ani și ”să crească mare și voinic”! Rubrica ”Despre mine” sună în felul următor: ”Vă mulțumesc pentru vizita voastră în mica mea lume, plină de culoare. Obiectele pe care le vedeți aici, poate nu sunt perfecte, dar sunt făcute cu mult drag; în ele mi-am lăsat o parte din suflet. Vă aștept să reveniți!” Cum ai putea descrie ”mica ta lume” în câteva cuvinte? Ce poate descoperi vizitatorul pe pagina ta?

Mulțumesc pentru urări, Alice!
Mica mea lume: colorată, optimistă, cu suflet. Îmi plac culorile, formele, materialele și îmi place să mă joc cu ele; mă relaxez atunci când meșteresc ceva, uit de lumea reală, mult prea reală pentru mine, descopăr cum lucruri atât de mici și aparent neimportante îmi pot aduce atâta bucurie și împlinire. Și vreau să împărtășesc asta cu cei care mă vizitează.

Pe pagina mea, vizitatorul îmi poate descoperi sufletul. Asta sunt eu - restul...e doar carne.

Frumoasă prezentare... Blogul reprezintă și o sursă de venit? Sau rămâne în continuare un hobby?

Deocamdata, e doar pasiune. Dar am câștigat de pe urma blogului: mulți prieteni!

Este un aspect foarte important și mă bucură acest fapt. Blogul te-a ajutat în promovarea muncii tale? Ce premii ai câștigat în blogging?

Blogul a făcut ca "meșterelile" mele să fie admirate de mai multi oameni, iubitori de frumos. Spre satisfacția mea, au fost chiar surse de inspirație pentru unii din ei.

Cât despre premii, în afară de acelea drăguțe oferite de bloggeri (gen Liebster Blog, CuteBlogAward etc), încă nu. Dar nu-i târziu...

Ce părere ai despre campaniile care se organizează în blogosferă? Ai participat până acum la vreo campanie?

Susțin ideea de campanie in blogosfera - în subsolul paginii blogului meu se poate vedea asta. În funcție de posibilități, particip efectiv la acestea. Dacă pot să ajut, de ce nu? Și chiar dacă am avut și experiențe mai puțin plăcute, asta nu mă va opri.


Felicitari pentru implicare! Pe ce siteuri promovezi blogul? Și ce bloguri urmărești?

Acest interviu mi se pare o formă excelentă de promovare. Am participat la multe provocări creative în domeniu handmade, la diverse inițiative tematice (Miercurea fără cuvinte, LifeinPictures, Monday7 de la MWB) fără să știu că, de fapt, asta însemna promovare. De puțin timp, am intrat și eu în randul lumii și mi-am facut cont pe Facebook.

Le urmăresc regulat pe cele din lista mea de bloguri, iar atunci când îmi permite timpul, navighez prin blogosferă și mă opresc acolo unde găsesc ceva interesant.

Știu că toate postările sunt importante, dar totuși... pe care o consideri ”cea mai cea” ? Care îți este cea mai dragă postare?

Mi-e tare greu să raspund, pentru că toate îmi sunt dragi. În momentul acesta, probabil postările de astăzi îmi sunt cele mai aproape de suflet. Mâine...nu se știe.


Revenind la handmade... Ce anume te inspiră?

Tot ce e în jurul meu mă inspiră. Iubesc frumosul, în toate formele lui. Uneori, inspirația vine pe moment: văd ceva și mă gândesc că ar trebui să-i dau o nouă înfățișare. Și astfel transform un banal CD stricat într-un magnet de frigider vesel și colorat. Și exemplele pot continua...


Cât îți ia să „meșterești” la decorațiuni? Și care a fost cea mai complicată lucrare realizată?

Atunci cand intru în febra meșteșugitului, nu mă uit la ceas. Dar, de cele mai multe ori, decorațiunile mele nu sunt complicate, nu îmi iau mult timp (exceptând răgazul de care are nevoie adezivul folosit pentru a se usca). Cele mai complicate lucrari au fost cele personalizate pentru oameni dragi mie, lucrări care nu au ajuns niciodată pe blog, deoarece erau prea personale. Indiferent cât îmi ia, cu siguranță e un timp minunat!

Ce lucrări ai putea recomanda celor care îți vizitează blogul?

Din lucrările mele? Iarăși mă pui să aleg ceva din multe lucruri dragi... Le-aș recomanda casetele de bijuterii, făcute cu mult drag și migală, în care să își păstreze micile comori. Dar le-aș recomanda și brățările și colierele colorate, care să umple acele casete... Sau, de ce nu, tablourile realizate prin tehnica decoupage, cu diverse teme, care să le decoreze încăperile...

Vizitatorul trebuie să știe ce anume poate descoperi pe blogul tău, deși știu că îți este foarte greu să alegi ce anume i-ai putea recomanda, pentru că toate lucrările tale sunt speciale! Familia ta ce părere are despre această pasiune? Îți mai rămâne timp și pentru a-l petrece împreună cu cei dragi?

Te referi la handmade sau la blogging? Mama crede ca îmi ocupă prea mult timp. Dar cei dragi sunt pe primul loc. Dincolo de bloguri, vorbește viața, nu?

Da, desigur, așa este :) Mă refeream la handmade, deoarece cred ca bloggingul se află pe plan secund față de pasiunea ta. Revenind la blogging...Ce sfaturi oferi celor nou-veniți în marea familie a bloggerilor?

Nu sunt în masura să dau sfaturi. Dar le-aș recomanda să creadă în ceea ce scriu.

Ce planuri de viitor ai, atât pentru blogging, cât și pentru handmade?

Relativ recent, mi-am descoperit pasiunea pentru gatit. Dacă relația mea cu timpul va intra pe făgaș normal, mi-ar plăcea să pornesc și un blog culinar. În ceea ce privește blogul acesta, îmi doresc cât mai multe postari interesante. Pentru handmade, îmi doresc să am mai mult timp pentru a da naștere acelor multe idei care, deocamdată, se află în mintea mea.

Aștept noul tău blog cu interes, mai ales că și mie îmi place să gătesc. :) Florentina, acestea au fost întrebările mele și vreau să îți mulțumesc pentru amabilitatea cu care ai răspuns la acestea. În încheiere, îți doresc mult succes în continuare în tot ce îți propui să realizezi! O seară frumoasă și te aștept cu drag să revii în WonderNet!

Am niște rețete de prăjituri...delicioase!

Eu îți mulțumesc pentru șansa pe care mi-ai dat-o, să pot vorbi despre ce mi-e drag. Mulțumesc pentru urări! O seară minunată! Eu cu siguranță voi reveni în WonderNet!

3 comentarii:

  1. Vai ce surpriza placuta!!felicitari:D!! mi-a facut placere sa citesc interviul:)
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
  2. Surpriza a fost a mea, cand am primit invitatia- nu ma consideram atat de speciala, incat sa vrea cineva sa-mi ia interviu. Alice mi-a demonstrat ca e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. esti o persoana care face lucruri speciale...
    felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere